Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatieavond Zon op Ambacht

Informatieavond Zon op Ambacht

Heeft u wel eens gedacht aan het opwekken van stroom met zonnepanelen, maar heeft u geen (geschikt) dak of wilt u deze panelen liever niet op uw eigen dak? Dan is het project Zon op Hendrik-Ido-Ambacht mogelijk interessant voor u: samen met buurtgenoten investeren in zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. Zo kunt u toch zelf duurzame energie opwekken en profiteren van de voordelen en opbrengsten.

Zon op Hendrik-Ido-Ambacht is de naam van een coöperatie (in oprichting) die een installatie van (naar schatting) ruim 300 zonnepanelen wil plaatsen op het dak van het gemeentehuis aan de Weteringsingel 1 in Hendrik-Ido-Ambacht. De Gemeente, eigenaar van dit gebouw, stelt dit dak hiervoor gratis aan de coöperatie ter beschikking voor minimaal 25 jaar. Omwonenden, zowel particulieren als bedrijven, in de ruime omgeving van dit dak (zogenaamde postcoderoos-gebied), kunnen deelnemer worden in deze coöperatie. Deelname is al mogelijk vanaf één paneel en voor een bedrag van ongeveer 400 euro per paneel. Het rendement van de zonnepanelen is aantrekkelijk en komt volledig ten goede aan de deelnemers.

Op 28 september is er om 19:45 een informatiebijeenkomst over Zon op Hendrik-Ido-Ambacht in het gemeentehuis. Indien u deze wilt bijwonen, kunt u zich via de website aanmelden.

U kunt ook, geheel vrijblijvend, alvast een voorinschrijving doen voor één of meerdere panelen. Het verplicht u tot niets, maar u bent wel vrij zeker van een kans op deelname. Zodra er voor 200 panelen is ingeschreven wordt er een vervolgbijeenkomst georganiseerd voor deze voorinschrijvers en gaan we met deze groep de volgende fase van realisatie in.

Wanneer?
28 september 2015 van 19.45 tot 00.00 uur
Organisator
Frits Lakemeier, de initiatiefnemer en projectleider
Locatie:
Gemeentehuis, Weteringsingel 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.