Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duyschot Eindejaarsconcert

Duyschot Eindejaarsconcert

Laatste Duyschot Concert van 2015: Amuse-oreille

Klassieke muziek, fijnzinnig tokkelspel, emotie en expressie: Het duo Amuse-oreille in een notendop.
De mandoline, barokmandoline, gitaar en theorbe zijn verrassend rijk aan klankmogelijkheden, die Martine Sikkenk en Nelleke ter Berg dan ook graag laten horen! Zij doen dat tijdens het eindejaarconcert dat traditioneel in de avond plaats vindt, afwijkend van de gewoonte om de concerten op zaterdagmiddagen te organiseren.

Het programma is gevarieerd: allerlei klassieke muziekstijlen komen aan bod. Eigen bewerkingen worden afgewisseld met originele composities en muziek van hedendaagse componisten, die zich door Amuse-oreille lieten inspireren. Er worden composities uitgevoerd van Vivaldi, Bartok (8 Roemeense dansen), Sor, Signorelli en Munier. Ook enkele traditionals staan op het programma.

Het publiek kan een vergelijking maken tussen de klanken die worden voortgebracht door een mandoline, barokmandoline, gitaar, 19e eeuwse gitaar, octaafgitaar en theorbe. Op de website www.amuse-oreille.nl is over de instrumenten meer informatie te lezen. De mandoline is voor het eerst te horen in een Duyschot Concert. Hoewel componisten als Mozart en Beethoven schreven werk voor dit instrument is het aan het einde van de 19e eeuw wat in onbruik geraakt als klassiek instrument en werd het alleen nog in de volksmuziek toegepast. Door de bestudering van de oude speeltechnieken keert het weer terug in de belangstelling.

Na het concert is er gelegenheid elkaar en de musici te ontmoeten. Daarbij wordt een glaasje geschonken. Daarvoor is ook wel reden: dit concert wordt (op één na) nummer 250. Op deze avond staan we erbij stil dat in de Dorpskerk een podium voor klassieke muziek is opgericht dat het zolang heeft volgehouden en ook een naam heeft gekregen in de regio. Iedere muziekliefhebber wordt voor concert en bijeenkomst erna van harte uitgenodigd.

Datum: woensdag 30 december 2015
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Onder de 18 jaar: gratis
Plaats: Dorpskerk, Kerkplein, 3342 BJ Hendrik-Ido-Ambacht
Nadere informatie: www.duyschot.nl
Twitter: @DuyschotConcert
Facebook: Duyschot Concerten

Bijschrift bij de foto: Nelleke ter Berg en Martine Sikkenk, het duo Amuse-oreille vormend, komen op 30 december naar de Dorpskerk van Hendrik-Ido-Ambacht met maar liefst vijf snaarinstrumenten.

Wanneer?
30 december 2015 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Duyschot Concerten
Locatie:
Dorpskerk aan het Kerkplein 13
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.