Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

‘Santa in Space’

‘Santa in Space’

‘Santa in Space’. De Engelstalige amateurtheatergroep ‘IDEA’ uit Dordrecht/Hendrik-Ido-Ambacht brengt eind deze maand de extravagante pantomime ‘Santa in Space’ op de planken in Theater Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.

‘Santa in Space’ is een energieke, laagdrempelige Engelstalige theatershow voor alle leeftijden met zang en dans, komische scenes en de eeuwenoude strijd tussen goed en kwaad.

De boosaardige Ming the Merciless wil, samen met zijn hulpje Astra, het hele universum verovering. En hij is daar bijna in geslaagd, ware het niet dat de kleine, onschuldige planeet Aarde net even aan zijn aandacht is ontsnapt. Maar dan wil Ming ook deze planeet veroveren. Hoe? Door de bewoners, en dan vooral hun kinderen, verdrietig te maken. En wie maakt de kinderen juist blij? Juist: de Kerstman! Ming ontvoert hem dus, en houdt hem gevangen op Varbos, de planeet helemaal aan het einde van het universum.

Kapitein Dick Daring gaat daar natuurlijk een stokje voor steken: samen met een groep dappere kinderen, en met een beetje hulp van The Doctor en de buitenaardse Varborites, wil hij de Kerstman gaan redden. Zal het hem lukken...?

Voor degenen die niet precies weten wat een Pantomime, afgekort tot ‘Panto’, is: de Panto is een uniek Britse theatervorm, die vooral opgevoerd wordt rond Kerstmis. Aan de basis staan welbekende sprookjes, zoals bijvoorbeeld Doornroosje, Assepoester en Roodkapje, waarbij voor de vorm wordt teruggegrepen op de komedies van de oude Grieken, de Middeleeuwse Engelse moraliteitspelen, en de Italiaanse Commedia dell’arte.

Uniek aan de Panto is de nadruk op publieksdeelname: het publiek –jong èn oud– wordt van harte uitgenodigd om boe te roepen naar de slechterikken, en te juichen als de helden op het toneel verschijnen. En om te antwoorden op vragen, want als een slechterik roep “Oh, no he won’t!” dan roepen de toeschouwers “Oh, yes he will!”, en andersom. Ook mag het publiek  de helden waarschuwen als er gevaar dreigt, bijvoorbeeld als er een slechterik in de buurt is (“He’s behind you!”)’. En natuurlijk zingt iedereen de nummers mee!

Opvoeringsdata: Donderdag 28 jan 2016, 19.00-22.00u (schoolavond); vrijdag 29 januari 2016, 19.00-22.00u (schoolavond); zaterdag 30 januari 2016, 20.00-23.00u; zondag 31 januari 2016, 15.00-18.00u (matinee)

Locatie: Theater Cascade, Hoge Kade 50, 3341 BE Hendrik-Ido-Ambacht (078-681 9230)

Toegang: volwassenen € 12,50; kinderen t/m 15 jr € 7,50

Info & reserveren: www.idea-panto.nl

Laatste nieuws: www.facebook.com/idea.dramagroup

Over IDEA
IDEA (International Drama group for English speaking Associates) is in 1992 in Dordrecht opgericht voor en door Engelstaligen in de Drechtsteden om samen amateurtheatervoorstel-lingen en muziektheaterproducties te maken. Sindsdien heeft IDEA bijna elk jaar een ‘pantomime’ op de planken gebracht. Naast de panto worden er musicals, eenakter-shows en fundraiser-voorstellingen geproduceerd, en er is vol enthousiasme deelgenomen aan het Fringe Festival van FEATS en het Drechtsteden Festival. Sinds een aantal jaren is Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht de thuishaven voor repetities en voorstellingen.

Wanneer?
Van 28 januari 2016 00.00 uur tot 31 januari 2016 00.00 uur
Organisator
Cascade
Locatie:
Cultureel Centrum Cascade
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.