Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatie over Energiescan voor Sportverenigingen

Sportverenigingen hebben vaak hoge energierekeningen, maar zijn nog te weinig bezig met energiebesparing. Nu sinds dit jaar ook de ecotax-regeling is gestopt, missen verenigingen het jaarlijkse extraatje. De regio Drechtsteden wil sportverenigingen daarom helpen de energierekening omlaag te krijgen.

Quick wins en investeringen in beeld
De sportverenigingen kunnen een gratis energiescan van Stimular en besparingsplan krijgen. Na zo'n scan weet de vereniging waar de 'quick-wins' zijn om energie te besparen en welke investeringen zinvol zijn en zichzelf ook weer terug verdienen. Een voorbeeld is de koelkasten in de kantine uitzetten als het clubhuis voor langere tijd gesloten is (bijvoorbeeld in de zomervakantie).

Subsidiemogelijkheden
Niet alle verenigingen hebben geld om te investeren, dus wordt samen ook gekeken naar subsidiemogelijkheden zoals de landelijke subsidieregeling 'Energiebesparing en verduurzaming sportaccommodaties'.

Kom naar de bijeenkomst en laat u informeren!
Wilt u meer informatie over de energiescan voor uw vereniging? Kom dan naar een van de drie bijeenkomsten:
Woensdag 2 maart - Sportcentrum Papendrecht, zaal De Vliet
Maandag 7 maart - Jeugdpaviljoen VV IFC in Hendrik-Ido-Ambacht
Woensdag 9 maart - Stadskantoor Dordrecht, vergaderkamer 3

De bijeenkomsten starten om 19.30 uur (inloop) en duren tot uiterlijk 21.30 uur.
Tijdens de bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Ook vertellen we u meer over de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties.

Meedoen?
Alle sportverenigingen in de Drechtsteden, die gebruik maken van een eigen accommodatie (of delen met andere verenigingen) en die hun eigen energierekening betalen, kunnen meedoen. De eerste 20 verenigingen die zich aanmelden, ontvangen een gratis energiescan door Stimular. Na de energiescan begeleidt Stimular de verenigingen bij het opstellen van een plan van aanpak, het uitvoeren van de maatregelen en interne communicatie met de leden over gedrag.

Meer informatie vindt u op de website van Stimular. Om uw vereniging aan te aanmelden voor de energiescan, kunt u contact opnemen met Martijn van den Bosch.

Wanneer?
7 maart 2016 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Stimular
Locatie:
Jeugdpavilioen IFC
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.