Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Muziek van Sweelinck

Muziek van Sweelinck

Onder de titel Sweelinck, de grootmeester en zijn leerlingen, verzorgt het blokfluitensemble Red Rose Four een concert in de Duyschotserie. Red Rose Four bestaat uit: Robert de Bree, Emma Huijsser, Kim Stockx en Ester van der Veen.

Hoewel Jan Pieterszoon Sweelinck beslist geen reiziger was, ging zijn reputatie als leraar, improvisator en componist toch ver de Nederlandse grenzen over. Als docent van bekende en onbekende organisten, zoals De Macque en Weckmann die naar Amsterdam kwamen om les te krijgen van de grootmeester. Zijn invloed zou zelfs reiken tot aan de jonge J.S. Bach. Red Rose Four trekt in dit concert alle registers open met deze vertolking van orgelmuziek op blokfluitconsort.

De blokfluit is een fantastisch instrument en kan zich geen betere vertegenwoordigers wensen dan de leden van Red Rose Four. Zij leggen zich met grenzeloos enthousiasme en talent toe op het bespelen van de vele soorten blokfluiten. Hun missie: renaissancemuziek kan knisperen, fluisteren, lachen en huilen, en dat laten ze horen tijdens concerten.

De leden van Red Rose Four vertegenwoordigen de nieuwe generatie musici. Tijdens concerten wordt er niet alleen muziek gemaakt, maar vertellen zij u over de renaissancemuziek, de componisten en de bijzondere instrumenten die zij bespelen. Na afloop kunt u bijvoorbeeld de blokfluit van bijna twee meter van dichtbij bekijken.

Sinds de oprichting in 2005 heeft het ensemble al veel hoogtepunten meegemaakt. Zo werkte het ensemble samen met zangeres Luciana Mancini en won het in de zomer van 2008 de hoogste prijs op de International Young Artist’s Presentation - Early Music 2008 te Antwerpen. Het ensemble werd geroemd om de harmonieuze presentatie, het goede samenspel en de prachtige ensembleklank.

Met dit concert wordt de serie Duyschot Concerten 2015 – 2016 afgesloten. Bezoekers ontvangen het programma voor het volgende seizoen.

Datum: zaterdag 16 april 2016
Aanvang: 16.00 uur
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Onder de 18 jaar: gratis
Plaats: Dorpskerk, Kerkplein, 3342 BJ Hendrik-Ido-Ambacht
Nadere informatie: www.duyschot.nl
Twitter: @DuyschotConcert
Facebook: Duyschot Concerten

Wanneer?
16 april 2016 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Duyschot Concerten
Locatie:
Dorpskerk aan het Kerkplein 13
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.