Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Uit Huis

Uit Huis

Zelfstandig gaan wonen is voor veel jongeren een grote stap. Kopen of huren? Hoeveel geld heb ik nodig per maand om rond te komen? Welke stappen moet ik nemen als ik wil kopen of huren? Wat is huurtoeslag en wat is hypotheekrenteaftrek? Veel jongeren lopen met vragen als deze rond. Daarom organiseren Vivenz jongerenwerk, Jeugdteam Ambacht, Rhiant en Wisse Makelaardij een informatieavond voor jongeren die er over denken om uit huis te gaan.

De informatieavond wordt georganiseerd omdat wij het belangrijk vinden dat jongeren goed geïnformeerd worden over de mogelijkheden die er zijn op de huur- en koopmarkt.

Gita Bhoelai (Rhiant) en Sam Wisse (Wisse Makelaardij) zullen hier alles over vertellen. Laurens Wilhelm (Vivenz jongerenwerk) komt in de praktijk vaak jongeren tegen die niet goed op de hoogte zijn van de regels en mogelijkheden:   “Jongeren komen vaak naar ons toe met vragen over dit onderwerp. Wij merken dat er behoefte is aan een avond als deze. We willen ook inzichtelijk maken welke kosten deze stap met zich meebrengt, om zo problemen in de toekomst te voorkomen."

Gea Vogel van Jeugdteam Ambacht: “Wij worden regelmatig geconfronteerd met jongeren en jongvolwassenen die schulden hebben opgebouwd nadat ze uit huis zijn gegaan. Deze problematiek is in veel gevallen te voorkomen wanneer ze beter voorgelicht worden.”
De informatieavond is vrij toegankelijk en we hopen dat er veel jongeren aanwezig zullen zijn!

informatieavond Uit huis?
datum: woensdag 1 juni 2016
aanvang: 19.15 uur
locatie: Cultureel Centrum Cascade, Hoge Kade 50

Wanneer?
1 juni 2016 van 19.15 tot 00.00 uur
Locatie:
Cultureel Centrum Cascade, Hoge Kade 50
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.