Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie beelden van Leen van Rijsdijk

Expositie beelden van Leen van Rijsdijk

Van 1 augustus 2016 t/m 30 augustus 2016 is er tijdens de openingsuren in de bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht een expositie van beelden van Leen van Rijsdijk.

De kleikunstenaar uit Zwijndrecht
Leen is 67 jaar en woont in Zwijndrecht. Kunst heeft al heel zijn leven zijn belangstelling. Leen: "Nadat ik met pensioen ging, heb ik me eerst georiënteerd op verschillende doelen om de vrije tijd in te vullen. En dan komt, in 2011, klei in beeld. Boetseren, ik was meteen verkocht. Eerst zelf beelden van mensen en dieren gemaakt. Toen bleek er behoefte aan techniek en inzicht te zijn. Op cursus bij het SKVR in Rotterdam heb ik deze geleerd van kunstenaars zoals Veri van Dormolen en Vera Harmsen, docenten bij de cursus portret en model boetseren, die ik nog steeds volg. De technieken en het inzicht zijn nodig om een beeld of portret te maken naar levend model. Dit boetseren vraagt veel aandacht en concentratie. Die concentratie maakt je even los van andere dingen je wordt als het ware één met je werkstuk en dat vind ik heel prettig. Ik boetseer met heel veel plezier en maak ook beeldjes naar eigen ontwerp. De uitdaging naar de toekomst is kennis krijgen van en over glazuren naast nog meer vaardigheden met klei."


Wanneer?
Van 1 augustus 2016 00.00 uur tot 30 augustus 2016 00.00 uur
Organisator
bibliotheek
Locatie:
Hoge Kade 52
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.