Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Leen van Rijsdijk

Expositie Leen van Rijsdijk

De kleikunstenaar uit Zwijndrecht toont zijn werk

"Mijn naam is Leen van Rijswijk. Ik ben 67 jaar en woon in Zwijndrecht. Kunst heeft al heel mijn leven mijn belangstelling.
Nadat ik met pensioen ging, heb ik me eerst georiënteerd op verschillende doelen om de vrije tijd in te vullen. En dan komt, in 2011, klei in beeld. Boetseren, ik was meteen verkocht.

Eerst zelf beelden van mensen en dieren gemaakt. Toen bleek er behoefte aan techniek en inzicht te zijn. Op cursus bij het SKVR in Rotterdam heb ik deze geleerd van kunstenaars zoals Veri van Dormolen en Vera Harmsen, docenten bij de cursus portret en model boetseren, die ik nog steeds volg. De technieken en het inzicht zijn nodig om een beeld of portret te maken naar levend model. Dit boetseren vraagt veel aandacht en concentratie. Die concentratie maakt je even los van andere dingen je wordt als het ware één met je werkstuk en dat vind ik heel prettig. Ik boetseer met heel veel plezier en maak ook beeldjes naar eigen ontwerp.
De uitdaging naar de toekomst is kennis krijgen van en over glazuren naast nog meer vaardigheden met klei.

Leen van Rijswijk"


Praktische informatie
Datum: 1 augustus t/m 30 augustus
Tijd: tijdens openingstijden
Locatie: Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Prijs: gratis

Wanneer?
Van 1 augustus 2016 00.00 uur tot 30 augustus 2016 00.00 uur
Organisator
Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Locatie:
Hoge Kade 52
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.