Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Honderd jaar wonen in Ambacht

Honderd jaar wonen in Ambacht

Hoe heeft Hendrik-Ido-Ambacht zich ontwikkeld?
Oktober is de maand van de geschiedenis. Het thema van dit jaar is 'Grenzen'. Hoe hebben mensen door de eeuwen heen grenzen gemaakt, veranderd, verlegd, bewaakt en overgestoken? In het kader hiervan komt het Historisch Genootschap van Hendrik-Ido-Ambacht naar de Bibliotheek om een lezing te geven over het wonen in het dorp 'Ambacht' de afgelopen 100 jaar.

Hoe is het wooncomfort verbeterd en hoe zijn de grenzen van het dorp verschoven? Honderd jaar geleden nam een groep werklieden het initiatief voor de bouw van 'arbeiderswoningen'. Hoe is het daarna bijvoorbeeld gegaan met de bouw van goede en betaalbare woningen in Hendrik-Ido-Ambacht? Het Historisch Genootschap heeft hier in 2015 een boekje over uitgegeven: 100 jaar wonen in't Ambacht. Arie Verhoeven gaat hier tijdens deze lezing dieper op in.

Praktische informatie
Datum: maandag 31 oktober
Tijd: 15.00 - 16.30 uur
Locatie: Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Prijs: gratis, reserveren kan via de website

Wanneer?
31 oktober 2016 van 15.00 tot 16.30 uur
Organisator
Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Locatie:
Hoge Kade 52
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.