Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection

Lezing: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection

Lezingen Kunstgeschiedenis
Docent drs. Monique Hanrath heeft kunstgeschiedenis gestudeerd in Leiden met speciale aandacht voor het gebruiksvoorwerp. Sedert 1990 geeft zij met veel plezier lezingen en cursussen, waarin zij een onderwerp uitdiept en dat met de groep bespreekt. Daarnaast leidt ze al jaren gasten rond in het museum Het Catharijneconvent. De tentoonstellingen daar vormen steeds weer een inspiratiebron voor nieuwe lezingen.

Vandaag de lezing: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection
Van 29 september tot en met 8 januari 2017 toont het Mauritshuis zeventiende-eeuwse Hollandse genrestukken uit de Engelse koninklijke verzamelingen. De vermaarde collectie van het Engelse koningshuis, beheerd door Hare Majesteit Koningin Queen Elisabeth II, bevat unieke hoogtepunten uit de oeuvres van bekende schilders als Gerard ter Borch, Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Jan Steen. Absoluut hoogtepunt van de tentoonstelling is ‘De muziekles’ van Johannes Vermeer.

Docent: Mevrouw Hanrath
Wanneer: Donderdag 3 november 2016 van 20.00 - 22.00 uur
Waar: Hoofdlocatie (Kerkzaal)
Kosten: De kosten bedragen € 18,50 p.p.

Inschrijven via de website.

Wanneer?
3 november 2016 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
Bloei
Locatie:
Gerard Alewijnsstraat 18
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.