Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing: Rare jongens die Romeinen; ze geloofden echt alles

Eindelijk gaat De Cicero Compagnie zich weer met Rome bezighouden. Hoe kan het ook anders in een heilig jaar? Maar voordat er heilige jaren waren, voordat het Christendom er was, waarin geloofden de oude Romeinen eigenlijk zelf? De lezing schetst een beeld van mythologie, religie en bijgeloof; de zoon van Venus, Jupiter de hemelse vader, de Carnavalsoptocht, vrijdag de dertiende. Hoe zag zo’n tempel er nou helemaal uit? Waren er priesters, kloosters? Hoe gingen ze om met liefde en verdriet, ziekte en dood? En hoe met vreemde mensen die koppig bleven geloven in eikenbomen, witte stieren en zwarte stenen? Echt rare jongens die Romeinen, maar misschien blijkt raar achteraf helemaal niet zo raar te zijn…

Deze jaarlezing is gratis voor reisgasten. Kosten voor anderen: € 12.00 (incl. koffie/thee.)

Zaal open 19.00u. voor een mini reünie.

Voor meer informatie en opgave, zie de website.

Wanneer?
9 november 2016 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
De Cicero Compagnie
Locatie:
in de vergaderzaal van de Nicolaaskerk Weteringsingel 48b
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.