Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing René Kerkhoven over Cuba

Lezing René Kerkhoven over Cuba

Alledaagse indrukken van het leven op Cuba
René Kerkhoven reisde op 20-jarige leeftijd door Mexico, werkte kort na de Sandinistische revolutie van 1979 vijf maanden in Nicaragua en bezocht het hedendaagse Cuba verschillende keren. Zijn belevenissen legde hij vast in een boek met alledagse indrukken, korte verhalen en interviews met bijzondere mensen. Cuba staat daarbij centraal: een inspirerend land, worstelend met de ogenschijnlijk eindeloze gevolgen van achterhaalde internationale tegenstellingen. Een land dat in de nabije toekomst zomaar enorm zou kunnen veranderen. Een land ook dat het avontuur in de mens losmaakt. Als een vrolijke vrijbuiter beweegt de schrijver zich door Havana en over het Cubaanse platteland. Vol overgave stort hij zich in het slecht onderhouden filmdecor uit de jaren 50. Laat je meevoeren door een land dat in zijn huidige vorm nog maar beperkt houdbaar is.

Over René Kerkhoven
René Kerkhoven begon in 2010 met schrijven. Hij schreef drie boeken voor volwassenen, waarvan twee met reisverhalen De Hanenfluisteraar (alledaagse indrukken van het leven op Cuba) en Hemels Blauw (verhalen van Alaska tot Zwijndrecht) en zijn nieuwste boek Taalkundige Tierelantijnen. Verder heeft hij drie kinderboeken geschreven, waarvan het boek Deining in Dordrecht in het Spaans op Cuba uitgegeven is. Meer informatie op: www.deiningindordrecht.nl

Praktische informatie
Datum: donderdag 10 november
Tijd: 20.00 - 21.30 uur (inclusief pauze)
Locatie: Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Prijs: €2,50
Opgeven kan via de balie van de Bibliotheek of via de website

Wanneer?
10 november 2016 van 20.00 tot 21.30 uur
Organisator
Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Locatie:
Hoge Kade 52
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.