Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Optreden Dordrechts Philharmonisch Orkest

Optreden Dordrechts Philharmonisch Orkest

Het Grootorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest en het Groot Orkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes zijn twee orkesten die al jaren tot de top van de amateur blaasmuziek van Nederland behoren. Beide verenigingen zullen voor het eerst samen een concert verzorgen. Het is een mooie gelegenheid voor het publiek in deze regio om een middag prachtige muziek te beluisteren van uitzonderlijk hoog niveau.

De Dordtse Phil, onder leiding van dirigent Jan-Gerrit Adema brengt een volledig Amerikaans programma met onder andere de moderne werken Angels in the Architecture van Frank Tichelli en Give us this Day van David Maslanka. In beide muziekstukken staan de universele idealen van hoop, vrede en liefde centraal. Angels in the Architecture geeft een dramatisch conflict weer tussen het goed en het kwaad. Het publiek kan in dit werk bijzondere instrumenten beluisteren, zoals de Aluphone en whirlies. Er komen zelfs wijnglazen aan te pas! In Five Folk Songs van Bernard Gilmore zal Svenja Bayer laten horen waarom zij als een van de meest talentvolle sopranen wordt beschouwd.

De Dordtse Phil bereidt zich momenteel voor op haar concoursdeelname op zaterdagavond 3 december. Ze zal in haar eigen BeneVia muziekcentrum in Dordrecht een concert geven dat wordt beoordeeld door een jury. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat het orkest op concours ging. Toen behaalde het orkest een eerste prijs.

Pieter Aafjes zal deze middag onder leiding van haar nieuwe dirigent Geert Schrijvers werken uitvoeren van Johan Halvorsen, Dietrich Buxtehude en Alfred Reed. Hiernaast zal het orkest de ouverture tot de opera Giovanna d’Arco (Jeanne d’Arc) van Giuseppe Verdi voor u spelen.

Het concert vindt plaats op zondag 20 november om 14.00 uur in Theater Cascade. Toegangskaarten kosten 10,- euro pst. en zijn verkrijgbaar via de website van theater Cascade www.theater.stichting-cascade.nl. Zie voor meer informatie ook de website van het Dordrechts Philharmonisch orkest: www.dpho.nl.

Foto © Annemarie Janssen-Widlak.

Wanneer?
20 november 2016 van 14.00 tot 00.00 uur
Organisator
Cultureel Centrum Cascade
info@stichting-cascade.nl
Locatie:
Hoge Kade 50
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.