Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Winterse wandeltocht in de natuur langs de Noord

Winterse wandeltocht in de natuur langs de Noord

Ingeklemd tussen Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht ligt een prachtig nieuw natuur- en wandelgebied. Op loopafstand van woonwijken kunt u oog in oog komen te staan met de bever terwijl boven uw hoofd de visarend in de opkomende vloed naar een visje speurt. Maak op 20 januari tijdens een begeleide wandeling kennis met de Crezéepolder. Tussen 14.00 en 15.30 uur vertrekt er om het kwartier een wandelgroep. Onderweg praten experts u bij over de bijzonderheden van dit gebied.   

De afgelopen twee jaar is de Crezéepolder omgetoverd tot een prachtig uitwaaigebied. Hier kunnen liefhebbers van stilte en dromerige dynamiek van bootjes op de rivier heerlijk wandelen, hardlopen, struinen en vogels spotten. Midden in bewoonde omgeving heb je bovendien volop kans op ontmoetingen met bevers, lepelaars en – wie weet - de visarend en de zeearend.

De paden liggen op loopafstand van omliggende woonwijken en leiden dwars door de natuur tot op de oever van de rivier de Noord. Het gebied is aangesloten op de naastgelegen natuur- en recreatiegebieden zodat je hier niet zomaar uitgewandeld bent. Ook is het natuurgebied een waarborg voor de winning van kwalitatief goed drinkwater.

Winterse wandeltocht
De provincie Zuid-Holland organiseert op 20 januari aanstaande een winterse wandeling in de Crezéepolder onder leiding van gidsen. Onderweg ontmoet u deskundige vertellers die u bijpraten over de bijzondere relatie tussen de Crezéepolder en getijdenrivier de Noord.

  • Rijkswaterstaat legt bijvoorbeeld uit hoe het ook al weer zit met het getij en wat er is veranderd sinds we de Deltawerken hebben aangelegd.
  • En wat levert getijdennatuur op aan bijzondere vogels en dieren? Gidsen van Natuurvereniging IJsselmonde vertellen u hier graag meer over. En wie weet ontmoeten we onderweg nog een bijzondere wintergast!
  • Drinkwaterbedrijf Oasen vertelt waarom het belangrijk is dat drinkwaterwinning in natuurgebieden plaatsvindt en hoe zij ervoor zorgt dat de kwaliteit gegarandeerd blijft.
  • Ook de achterliggende polders ontvangen schoon water uit de Crezéepolder. Het waterschap Hollandse Delta legt graag uit hoe de hevel werkt die het achterland van schoon oppervlaktewater voorziet.
  • Als extraatje is er deze middag een natuurfotograaf aanwezig die nuttige tips geeft over landschapsfotografie.


Aanmelden
De wandeltocht duurt 1,5 uur. Vanaf 14.00 uur vertrekt om het kwartier een groep wandelaars vanaf hofstede de Paradijshoeve, Oostmolendijk 82 A in Ridderkerk. Bij terugkomst kunt u nog even nagenieten met een warme kop chocolademelk. Aanmelden is nodig. U kunt een mail sturen naar info@deltanatuur.nl. Na uw aanmelding ontvangt u een persoonlijke starttijd voor de wandeling. De laatste wandeling eindigt om 17.00 uur.

Wanneer?
20 januari 2017 van 14.00 tot 17.00 uur
Organisator
De provincie Zuid-Holland
info@deltanatuur.nl
Locatie:
vanaf Hofstede de Paradijshoeve, Oostmolendijk 82A (Ridderkerk)
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.