Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing: Architectuur in New York

Lezing: Architectuur in New York

Lezingen Kunstgeschiedenis
Docent drs. Monique Hanrath heeft kunstgeschiedenis gestudeerd in Leiden met speciale aandacht voor het gebruiksvoorwerp. Sedert 1990 geeft zij met veel plezier lezingen en cursussen, waarin zij een onderwerp uitdiept en dat met de groep bespreekt. Daarnaast leidt ze al jaren gasten rond in het museum Het Catharijneconvent. De tentoonstellingen daar vormen steeds weer een inspiratiebron voor nieuwe lezingen.

Vandaag de lezing: Architectuur in New York: van Art Deco tot Ground Zero
New York, die bruisende levendige stad kent mooie voorbeelden in de architectuur. Hoogbouw ofwel de skyscraper speelt daarin een belangrijke rol. Vanuit de Art Deco zijn voorbeelden als de Empire State Building (ook ooit Empty State Building genoemd) en de Chrysler Building bekend. Frank Lloyd Wright realiseerde het Solomon R. Guggenheim museum, waar de buren aanvankelijk niet erg blij mee waren, maar nu een van de belangrijkste gebouwen van New York is. Een recent project is het Ground Zero Memorial, waar ooit de Twin Towers stonden.

Docent: Mevrouw Hanrath
Wanneer: Donderdag 2 februari 2017 van 20.00 - 22.00 uur
Waar: Hoofdlocatie (Kerkzaal)
Kosten: De kosten bedragen € 18,50 p.p.

Inschrijven via de website.

Wanneer?
2 februari 2017 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
Bloei
Locatie:
Gerard Alewijnsstraat 18
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.