Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Orgaandonatie ja/nee

Orgaandonatie ja/nee

Vanavond is iedereen welkom op een avond over orgaandonatie in De Open Hof. De bedoeling van de avond om informatie te geven, zodat mensen zelf een beslissing kunnen nemen over orgaandonatie ja of nee.

Neuroloog Kees Alblas uit het Vlietlandziekenhuis is één van de sprekers. Mensen van het orgaandonatieteam van het Albert Schweitzerziekenhuis komen uitleggen wat er precies gebeurt bij orgaantransplantatie.

  • Hoe weet je eigenlijk of iemand ‘dood’ is.
  • Wanneer zijn welke organen geschikt voor donatie?
  • Kan de familie nog afscheid nemen?
  • Heeft de familie nog iets in te brengen bij de keuze voor donatie?

De ethische kant van orgaandonatie wordt belicht door dominee Marloes Meijer.

  • Mag je wel een deel van jouw lichaam afstaan?
  • Of ben je als gelovige misschien juist verplicht om anderen te helpen met jouw organen?
  • Wie mag daarover beslissen?

Er zal ruimschoots de mogelijkheid geboden worden om vragen te stellen.

Wanneer?
9 oktober 2017 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
Open Hof Kerk
Locatie:
Schildmanstraat 72
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.