Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duyschot concert: Ebonit Saxofoonkwartet

Duyschot concert: Ebonit Saxofoonkwartet

De mooie oude Dorpskerk zal ook dit winterseizoen weer het podium vormen voor een serie intieme kamerconcerten.

Ebonit Saxofoonkwartet - Klassieke muziek en de saxofoon...
Vandaag speelt het Ebonit Saxofoon Quartet muziek van Mozart, Mendelssohn en Dvorak in de Dorpskerk van Hendrik Ido Ambacht.  Klassieke muziek, gearrangeerd door het Ebonit Saxophone Quartet en vertolkt op saxofoons. Een nieuwe benadering van de vertrouwde klassieke stukken. Tot voor kort werden saxofoons vooral gebruikt voor fanfare, jazz en popmuziek. Daar is nu verandering in gekomen sinds jonge saxofonisten klassieke stukken spelen op dit instrument. Dat geeft niet alleen een verrassend geluid; het klinkt ook prachtig!

Het Ebonit Saxophone Quartet is een jong en sprankelend ensemble, opgericht in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam. De vier musici traden op in de belangrijkste concertzalen van Nederland en daarbuiten, waaronder het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan `t IJ in Amsterdam, De Toonzaal in Den Bosch en Tivoli-Vredenburg in Utrecht. De debuut CD “The Last Words of Christ” met muziek van Haydn, Webern, Sibelius en Sjostakovitsj verscheen in februari 2016 op het label Challenge Classics en werd genomineerd voor een Edison Klassiek 2016 in de categorie “Het Debuut”.

Het Ebonit Kwartet ontving diverse prijzen in internationale concoursen zoals het “Ottomani Concours 2012”, het “Who’s Next Kamermuziek Concours 2015” (ook de kijkersprijs), het “Storioni Concours 2016” (eveneens de publieksprijs) en het “Orlando Concours 2016”.

Aanvang: 16.00 uur
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Jongeren onder 18 jaar hebben gratis toegang
Meer informatie op de website.


Bijschrift bij de foto: Alberto Tárraga Alcañiz (sopraansaxofoon), Dineke Nauta (altsaxofoon), Johannes Pfeuffer (tenorsaxofoon) en Paulina Kulesza (baritonsaxofoon).

Wanneer?
4 november 2017 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Duyschot Concerten
Locatie:
Dorpskerk aan het Kerkplein 13
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.