Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duyschot concert: Camerata Delft

Duyschot concert: Camerata Delft

Eindejaarsconcert Duyschot met Händels Route
Zaterdag 30 december komen een aantal leden van het ensemble Camerata Delft naar de Dorpskerk van Hendrik-Ido-Ambacht om het jaar 2017 muzikaal af te ronden. Sopraan Heleen Meijer voert samen met fluitist Imre Rolleman een aantal werken uit van Händel en tijdgenoten uit de barok. Zij worden bijgestaan door de organist Andrew Clark die zich er nu al op verheugt dat hij mag spelen op het mooie Duyschot orgel.

Het programma heet ‘Händels Route’. Deze titel slaat op het feit dat de Duitser Händel door heel Europa is gereisd als muzikant. In zijn geboortestad Halle was hij als jong bekend geraakt als een uitstekende organist, maar het leven was hem daar te tam. Na een kort verblijf in Hamburg trok hij naar Florence, waar hij zich aan het hof van een prins De Medici kon uitleven in componeren en musiceren. Hij ontmoette daar bekende componisten,  zoals  Alessandro Scarlatti en diens zoon Domenico Scarlatti. Na twee jaar vertrok hij naar Rome, waar hij grote triomfen beleefde. Toch liet hij Italië in 1710 achter zich om voor een paar maanden naar Londen af te reizen. Ook daar waren zijn opera’s zeer succesvol, zodat hij zich in 1712 definitief in de Engelse hoofdstad vestigde. Heel bekend uit deze tijd is de Water Music, gecomponeerd voor een feestje van koning George I. De muzikanten voerden de muziek uit op de wal terwijl het koninklijke gezelschap zich in kleine schepen op de Theems vermaakte.  In zijn latere Londense  jaren componeerde Händel het beroemde oratorium de Messiah, dat nu nog jaarlijks op veel plaatsen te beluisteren is.

Naast Händel zijn op 30 december ook tijdgenoten te beluisteren, zoals Frescobaldi, Scarlatti en Corelli. Het belooft weer een prachtig en afwisselend concert te worden. Na afloop is er, zoals bij elk eindejaarsconcert van Duyschot weer een gezellig samenzijn met een drankje. Let op: de begintijd is dit keer niet 16.00 uur, maar 20.00 uur. U bent van harte uitgenodigd!

Datum: 30 december 2017
Plaats: Dorpskerk, Kerkplein 13, 3342 BJ Hendrik-Ido-Ambacht
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00 Jongeren onder 18 jaar gratis
Meer informatie op de website.

Bijschrift foto: De sopraan Heleen Meijer komt met andere leden van Camerata Delft op 30 december 2017 naar de Dorpskerk in Hendrik-Ido-Ambacht.

Wanneer?
30 december 2017 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Duyschot Concerten
Locatie:
Dorpskerk aan het Kerkplein 13
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.