Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duyschot concert: Cor Ardesch op het orgel

Duyschot concert: Cor Ardesch op het orgel

De mooie oude Dorpskerk zal ook dit keer het podium vormen voor een serie intieme kamerconcerten.

Cor Ardesch, orgel - Barokprogramma
Voor velen van u zal de naam Cor Ardesch bekend in de oren klinken. Hij studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau voor zijn verdienste op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder. Als artistiek adviseur werkt hij samen met de Werkgroep Muziek en organiseert jaarlijks een groot aantal concerten in de Grote Kerk. Daarnaast doceert Cor Ardesch orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel. De fraaie instrumenten van de Grote Kerk zijn een inspiratiebron voor zijn vele leerlingen. Cor zal op het Duyschot orgel niet alleen muziek van Bach spelen. Ook andere Barok-componisten als Buxtehude, Telemann of Pachelbell kunnen op 20 januari de revue passeren.

Aanvang: 16.00 uur
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Jongeren onder 18 jaar hebben gratis toegang

Meer informatie op de website.

Wanneer?
20 januari 2018 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Duyschot Concerten
Locatie:
Dorpskerk aan het Kerkplein 13
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.