Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

En weer ging het spaarvarkentje op reis

En weer ging het spaarvarkentje op reis

Boekpresentatie van Joke v/d Ark
Op zaterdag 27 januari is Joke v/d Ark in de bibliotheek om haar nieuwste voorleesboek te presenteren: En weer ging het spaarvarkentje op reis. Een korte samenvatting van het verhaal:

Het spaarvarkentje weet al zo’n beetje wat hem te wachten staat als hij besluit voor de tweede keer op reis te gaan. Hij zal vast aardige mensen ontmoeten. Dat klopt. Met een van hen reist hij naar Den Haag waar hij een aantal historische en bekende gebouwen te zien krijgt. Hij geniet van alles wat die stad te bieden heeft zoals Madurodam, Panorama Mesdag en Sea Life. Op een dag wordt hij samen met Maurice, die hij die ochtend heeft leren kennen, de bus uitgezet. Dit vervelende voorval leidt uiteindelijk tot een leuke ontmoeting met de directeur van de HTM. De meneer wachtte tot iedereen was ingestapt en ging toen met het varkentje naar binnen. “Goedemorgen,” zei hij en zette het varkentje, zoals afgesproken bij de chauffeur neer. Nadat hij zelf ingecheckt had, bleef hij wachten. “Goedemorgen chauffeur,” sprak het varkentje op zijn beurt. “Ja, ja, blijft u aan de gang,” zei de bestuurder nors. “Dat was ik niet, dat was het spaarvarkentje.” “En ik moet dat geloven.” “Ja,” zei het varkentje, “ik wil graag naar Madurodam. Als u de dop onder mijn buikje losdraait, dan kunt het geld voor het kaartje …” Ineens pakte de chauffeur het varkentje met een woest gebaar op en gaf het zo snel aan de meneer dat die hem bijna liet vallen. “En nu mijn bus uit!” riep hij wit van woede. “Wie denkt u wel dat u bent! Ik laat me niet zomaar door een of andere buikspreker voor de gek houden.” “Ja maar …,” “Niks te ja maar, eruit!” 

Het boek is geschikt om voor te lezen vanaf ongeveer 5 jaar. Kinderen van 7 en 8 jaar zouden het zelf kunnen lezen, al blijft voorlezen ook altijd leuk... Er is gelegenheid om het boek in te zien en eventueel aan te schaffen. Natuurlijk is er de mogelijkheid om een boek te laten signeren.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 27 januari
Tijd: 11.00 - 13.00 uur
Locatie: Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Toegang: Gratis | aanmelden niet nodig

Wanneer?
27 januari 2018 van 11.00 tot 13.00 uur
Organisator
Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Locatie:
Hoge Kade 52
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.