Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Organist Rien Donkersloot en vocaal ensemble Voxtet bij Duyschot

Organist Rien Donkersloot en vocaal ensemble Voxtet bij Duyschot

Orgelliefhebbers komen aan hun trekken op zaterdag 17 maart a.s. Liefhebbers van koorzang ook. Want dan komt organist Rien Donkersloot naar Hendrik Ido Ambacht en hij neemt de acht zangers van Vocaal Ensemble Voxtet mee voor een prachtig programma.
Rien Donkersloot is zowel organist als beiaardier; voor beide vakken studeerde hij summa cum laude af. Hij won diverse prijzen op beiaard- en orgelconcoursen in binnen- en buitenland. Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Haarlem en Goes en gemeentebeiaardier van Ridderkerk. Hij heeft een uitgebreide concert- en lespraktijk. Van zijn spel verschenen diverse cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen.
Bij dit concert speelt Rien diverse orgelwerken uit de barok, o.a. van Buxtehude en Kuhnau.

Vocaal ensemble Voxtet  bestaat uit acht zangers uit Amersfoort en omgeving. Het ensemble werd in 2010 opgericht om kleinschalig te kunnen werken aan samenklank en interpretatie. Het repertoire varieert van vroege barok tot hedendaagse klassieke muziek en close harmony. De zangers zijn actief  in diverse andere koren en ensembles. De muzikale leiding is in handen van sopraan Lydia Liefting. Voor de zangers is plezier in het musiceren – naast zorgvuldigheid en muzikaliteit – zeer belangrijk. Het ensemble hoopt dit plezier ook over te dragen op het publiek. Voxtet zingt bij dit concert een aantal liederen, o.a. van Tallis en Purcell, maar ook een werk van Johannes Brahms: ‘Warum ist das Licht gegeben’. 

Datum: 17 maart 2018
Plaats: Dorpskerk, Kerkplein 13
Aanvang: 16.00 uur
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00 Jongeren onder 18 jaar gratis

Meer informatie op de website.

Wanneer?
17 maart 2018 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Duyschot Concerten
Locatie:
Dorpskerk aan het Kerkplein 13
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.