Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gratis demo Schilderen van Iconen

Gratis demo Schilderen van Iconen

Het prepareren van borden voor het schilderen van iconen is een techniek van ca. 1500 jaar oud. Borden worden op maat gemaakt en evt. ingefreesd. Vervolgens worden er minimaal twee lagen beenderlijm aangebracht. Een kaasdoek wordt in de warme/natte lijm gedrukt en afgestreken met beenderlijm. Hierna worden ca. acht lagen aangebracht met een mix van lijm en krijt. Elke laag moet tussendoor drogen. Lijm en krijt worden au bain marie aangemaakt en verwerkt. Na het drogen en schuren worden de tekeningen overgebracht op de borden. Daarna wordt het goud geplakt. Voor het schilderen wordt Tempera, een mix van eigeel en wijnazijn, gebruikt.

Meer weten over deze bijzondere techniek?
Bijvoorbeeld over het tekenen, beschilderen en onderhouden van de borden of andere vragen? Kom dan zeker een kijkje nemen in de winkel op zaterdagmiddag 21 april 2018 tijdens de demo met peter Milatz!

Wanneer?
21 april 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
Organisator
Peter Milatz en De Jong Foto Hobby Art
info@dejong-foto-hobby-art.nl
Locatie:
Winkel De Jong Foto Hobby Art, winkelcentrum De Schoof 20
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.