Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing: Filosofie

Lezing: Filosofie

Het verrassende verhaal van het ontstaan van de filosofie in de vorm van een chronologische wandeling van Thales van Milete, de vader van de filosofie, langs de denkers van de Grieken, via Sokrates, die weet dat hij niets weet, en Plato, die leert dat al het zintuiglijke onbetrouwbaar is, via Diogenes, die de grenzen van de moraal opzoekt en leeft als een hond naar de Stoicijnse Seneca en de vroege Kerkvaders. En de uiteindelijke vraag naar normen en waarden: wie bepaalt wat goed en fout is? En op grond waarvan?

Kosten: € 12,00 p.p. incl. koffie/thee.
Voor meer informatie en opgave, zie de website.

Wanneer?
10 september 2018 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
De Cicero Compagnie
Locatie:
in de vergaderzaal van de Nicolaaskerk, Weteringsingel 48b
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.