Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duyschot concert - Werken van Wolfgang Amadeus Mozart

Duyschot concert - Werken van Wolfgang Amadeus Mozart

Het eerste Duyschot concert van seizoen 2018-2019 is gewijd aan een aantal Weense werken van Wolfgang Amadeus Mozart. Toen Mozart in 1781 in Wenen aankwam, was muziek nog een privilege voor de adel en het hof. Maar Mozart brak met deze traditie; hij was de eerste vrije musicus die kon leven van zijn muziek, zonder een vaste betrekking bij iemand van de Weense adel. Hij was dus eigenlijk de succesvolste ZZP'er avant la lettre.

Naast muziek voor het hof componeerde hij ook opera’s die veel succes hadden in de Weense muziektheaters. Behalve zijn fabelachtige componeersnelheid - hij kon een compositie opschrijven terwijl hij een andere in zijn hoofd componeerde - begreep hij ook waar het publiek behoefte aan had. Zo wist hij de ene na de andere 'tophit' te componeren; muziek die ook nu nog steeds bij velen bekend en geliefd is.

Op het programma van 6 oktober staat o.a. het Pianoconcert in G (KV 415). Daarover schreef Mozart: "... de passages voor de kenner zijn zo geschreven dat ook de liefhebber er door wordt meegenomen, al weet hij niet waarom.” De werken van Mozart worden uitgevoerd door vijf leden van de Van Swieten Society: Heleen van Hulst en Sara DeCorso– viool, Bernadette Verhagen - altviool , Diederik van Dijk - cello en Bart van Oort – piano.

Datum:  6 oktober
Aanvang: 16.00 uur
Plaats: Dorpskerk, Kerkplein
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Onder de 18 jaar toegang gratis.
Nadere informatie: www.duyschot.nl 
Facebook: Duyschot Concerten

Foto: Bart Hulst

Wanneer?
6 oktober 2018 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Duyschot Concerten
Locatie:
Dorpskerk, Kerkplein 13
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.