Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Inez en Jos van Oord - Rebible

Lezing Inez en Jos van Oord - Rebible

REBIBLE - Ontdekking van vergeten verhalen
Hoe komt het dat we Boeddha omarmen als een teddybeer en de verhalen uit de Bijbel links laten liggen? Die vraag nestelde zich in de gedachten van Inez van Oord (we kennen haar onder meer als oprichter van de magazines Seasons en Happinez). Ze bezocht jarenlang spiritueel leiders over de hele wereld, maar de Bijbel liet ze links liggen.

En waarom eigenlijk? 
Jezus liep over water, Eva at een appel, Mozes ging de berg op: veel mensen herinneren zich deze verhalen wel. Wonderlijke verhalen, moeilijk te begrijpen, iets van vroeger. Maar de verhalen horen bij onze geboortegrond. Is er een nieuwe manier om de Bijbel te lezen en naar deze verhalen te luisteren, zodat ze weer gaan spreken? Inez vraagt het haar broer Jos, theoloog en predikant.

In De Open Hof praten Inez en Jos van Oord over de tocht die ze samen hebben gemaakt, langs de verhalen, letterlijk en figuurlijk. Ze gingen naar de Sinaï, zochten sporen van Mozes, ze gingen naar Rome om - ondergronds - de eerste geheime christelijke tekens te ontdekken. Altijd met elkaar in gesprek, zoekend naar een betekenis, naar de bedoeling die we nu weer kunnen begrijpen. Soms namen ze de tekst heel letterlijk, soms zochten ze naar het symbolische, het mystieke. Zoekend, luisterend, aandachtig vragend.
Het resultaat van deze zoektocht is te vinden in haar nieuwe boek “Rebible, de ontdekking van de vergeten verhalen”. In dit boek komen de oude verhalen weer tot leven, anders dan we gewend zijn, met een verrassend nieuwe uitleg.

Tijdens deze lezing vertellen Inez en Jos over de totstandkoming van Rebible!

De kerk is open vanaf 19.30 uur met gelegenheid voor koffie/thee drinken.
De avond is gratis toegankelijk. Aan het einde wordt gecollecteerd ter bestrijding van de kosten.

Afbeelding: Voorkant van het boek Rebible, geschreven door Inez van Oord

Wanneer?
8 oktober 2018 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Open Hof Kerk
Locatie:
Schildmanstraat 72
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.