Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing: Expressionisme en 'De Ploeg'

Lezing: Expressionisme en 'De Ploeg'

2018 is het jaar dat het Groninger Museum de Kunstenaarsgroep "De Ploeg" voor het voetlicht plaatst. De leden verenigden zich 100 jaar geleden. Indertijd vormden zij een avant-garde beweging die inspiratie ontleende aan het Expressionisme. Een kunstuiting uit het begin van de 20ste eeuw met Duitse bewegingen als Der Brücke, Der Blaue Reiter en in Frankrijk het “Fauvisme”.  Het publiek werd opgeschrikt met schilderijen in felle kleuren, het platte vlak en portretten met kleuren, die niet “hoorden”. Een van de voorlopers van het expressionisme was Vincent van Gogh, die evenals Ernst Ludwig Kirchner, van groot belang geweest is voor de schilderkunstige ontwikkeling binnen De Ploeg. In de lezing wordt aandacht besteed aan de internationale ontwikkelingen en aan De Ploeg in het bijzonder. Met werken van o.a. Jan Wiegers, Johan Dijkstra, Jan Altink, Alida Jantina Pott, die vanaf het eerste uur betrokken waren en Hendrik Werkman, die zich als lid en drukker van de groep tot een eigenzinnig kunstenaar ontwikkelde.

Deze lezing kost € 17,50 p.p.  Aanmelden via de website

Wanneer?
9 oktober 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
Organisator
Bloei
078 - 681 33 55
info@bloeicursussen.nl
Locatie:
Gerard Alewijnsstraat 18
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.