Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Jaarvergadering NPV - Depressie

Jaarvergadering NPV - Depressie

Vandaag wil het bestuur van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) Afdeling Hendrik-Ido-Ambacht de gebruikelijke jaarlijkse bijeenkomst houden. Deze wordt gehouden in het Hervormd Jeugdcentrum en begint om 20.00 uur (inloop met koffie/thee vanaf 19.45 uur). Op deze bijeenkomst zal het thema Depressiviteit centraal staan.

Iedereen heeft wel eens een dipje, maar wanneer wordt dat een depressie? Heeft dat te maken met zwakte van iemand of is het ziekte? Tegenwoordig komt het vaker voor dan vroeger, vooral ook bij jongeren. Is daarvoor een een speciale oorzaak aan te wijzen? Welke factoren kunnen bijdragen aan depressie? Kan iedereen het krijgen? Welke impact heeft depressie op relaties en op zingeving? Wat kan depressie betekenen voor de geloofsbeleving? Wat doet een depressie met iemand? Wat kunnen omstanders betekenen voor iemand met depressie? Moeten ze wijzen op de fijne en goede dingen die iemand niet meer ziet of is dat juist niet zo verstandig?

Deze en andere zaken, zoals verloop van de depressie en behandelingsmogelijkheden komen zeker aan de orde in de lezing van Sarina Brons-van der Wekken uit Vlaardingen. Zij is geen onbekende op psychologisch gebied en zij werkt parttime als GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog) bij Eleos. Zij heeft ook diverse publicaties op haar naam staan. Verder is zij huisvrouw, moeder en predikantsvrouw.

Iedereen is welkom, ook belangstellenden.

Wanneer?
17 oktober 2018 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
NPV Hendik Ido Ambacht
Locatie:
Hervormd Jeugdcentrum, Vijverhof 10
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.