Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Cascade filmavond: Bankier van het Verzet

Cascade filmavond: Bankier van het Verzet

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd. Hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankier van het verzet.

Bankier van het Verzet is het onbekende, maar waargebeurde verhaal van een van de grootste Nederlandse verzetshelden. Zeer goed en overtuigend geacteerd door o.a. Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma en Fockeline Ouwerkerk.

Woensdag 24 oktober 2018
Aanvang 20:00 uur
Ticketprijs: € 6,- inclusief toeslagen (Er komen geen kosten meer bij)
Tickets te koop via de website

Wanneer?
24 oktober 2018 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Cultureel Centrum Cascade, Hoge Kade 50
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.