Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing: Middeleeuwse kunst in het Rijksmuseum

Lezing: Middeleeuwse kunst in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum herbergt, op de begane grond, een fraaie afdeling met middeleeuwse kunst. Naast schilderijen van Geertgen tot Sint Jans en Jacob Cornelisz. van Oostsanen is er prachtig beeldhouwwerk, zoals de pleurants rouwenden, die ooit rondom het praalgraf van Isabella de Bourbon, vrouw van de Bourgondische hertog Karel de Stoute, gestaan hebben.

Tijdens de lezing leidt de docente u aan de hand van dia’s rond, waarbij zij uitgebreid stil staat bij de figuren en verhalen van deze middeleeuwse kunstschatten.

Deze lezing kost € 17,50 p.p.
Aanmelden via de website.

Wanneer?
29 januari 2019 van 14.00 tot 16.00 uur
Organisator
Bloei
Locatie:
Gerard Alewijnsstraat 18
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.