Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Orgelconcert met Zwijndrechtse organist Jaap de Wit

Orgelconcert met Zwijndrechtse organist Jaap de Wit

Vandaag speelt de Zwijndrechtse organist Jaap de Wit een zeer gevarieerd orgelconcert in de Dorpskerk. Hij speelt werken van liefst twaalf componisten. Beginnend bij de Fantasia in c, BWV 562 van Johann Sebastian Bach neemt hij het publiek mee naar Praetorius, Telemann, Buxtehude en vele anderen. Jaap de Wit (1969) studeerde orgel en klavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium. In 1992 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus met aantekening improvisatie. Een jaar later werd het hoofdvak klavecimbel afgerond. In 1990 won hij de prijs voor de koraalimprovisatie op het nationaal orgel improvisatie-concours te Bolsward.

Foto: Jaap de Wit

Wanneer?
16 maart 2019 van 16.00 tot 17.00 uur
Organisator
Duyschot Concerten
Locatie:
Dorpskerk, Kerkplein 13
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.