Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing: Duizend jaar Europa. Waar gaat dat heen?

Lezing: Duizend jaar Europa. Waar gaat dat heen?

Europa bestaat niet. De Europeaan bestaat niet. We leven in een utopie. Of toch niet? De kern van deze lezing vormt de levensgeschiedenis van Europa, vanaf die sombere dag dat in Rome de laatste keizer de laan werd uitgestuurd tot Brexit en het verhaal van de binnen- en buitengrenzen van de Europese Unie; zestien eeuwen vol politieke golven, invasies, oorlogen, kruistochten, culturele hoogtepunten, Renaissance, Barok, bouwkunst en literatuur, godsdiensttwisten, Islam, Christendom, schisma’s en reformaties; van de tijd dat Europa de wereld was naar de tijd dat Europa de wereld beheerste  tot de tijd dat Europa in de wereld aanklopt om gehoord te worden. Wij zijn Europa. Wat nu?

Kosten: € 14,00 p.p. incl. koffie/thee.
Voor meer informatie en opgave, zie de website.

Wanneer?
4 april 2019 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
De Cicero Compagnie
Locatie:
in de vergaderzaal van de Nicolaaskerk, Weteringsingel 48b
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.