Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop Media voor ukkies in de Bibliotheek

Workshop Media voor ukkies in de Bibliotheek

Hoe voed je een peuter of kleuter digitaal op? Welke apps, websites en andere media kun je hier het beste voor inzetten? Ouders met een kindje van 0-4 jaar kunnen het ontdekken tijdens de interactieve workshop Media voor ukkies van de Bibliotheek AanZet. Deze vindt plaats op vrijdag 5 april van 10.00 – 11.00 uur in Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht. Deelname is gratis, maar vooraf graag even aanmelden via de website of aan de balie in de bibliotheek.

Digitaal opvoeden
Peuters en kleuters groeien op in een wereld van televisie, tablets, computers, apps en games. Deze media bieden ukkies ongekende mogelijkheden. Maar hoe stimuleer je als ouder de positieve effecten, en wanneer moet je juist opletten en bijsturen? Hoe verhouden digitale activiteiten zich tot spelen en voorlezen, en welke media zet je op welke leeftijd in? Tijdens de interactieve workshop Media voor ukkies van de Bibliotheek AanZet, krijg je antwoord op al deze vragen en kun je ook zelf aan de slag. Op 4 april komen de volgende onderwerpen aan bod: de (media)wereld van nu, mediavoorkeuren van jonge kinderen, (media)ontwikkeling, digitale prentenboeken en apps, televisie, websites én goeie tips.

BoekStart
Media voor ukkies is onderdeel van BoekStart. Op www.debibliotheekaanzet.nl/boekstart vind je ook online hulpmiddelen om voorlezen nog leuker te maken, zoals digitale prentenboeken en spelletjes bij een verhaal. Samen een boekje lezen versterkt de band met je kind. Ook heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Je kan er dus niet vroeg genoeg mee beginnen! Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders van boeken laat genieten. Leuk weetje: een bibliotheekpas is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Dan kun je thuis verder met (voor)lezen.


In het kort
Wat : Workshop Media voor ukkies
Wanneer : vrijdag 5 april, 10.00 – 11.00 uur
Waar : Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Toegang : gratis
Voor wie : ouders met kindjes van 0-4 jaar

Wanneer?
5 april 2019 van 10.00 tot 11.00 uur
Organisator
Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Locatie:
Hoge Kade 52
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.