Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duyschotconcert

Duyschotconcert

Vandaag zal organist Niels-Jan van der Hoek afreizen naar de Dorpskerk, om daar een gemengd barokprogramma voor ons te spelen; niet alleen op het Duyschot orgel, maar ook op virginaal. Niels-Jan ontving privé orgellessen van Gert Bierling, Ben van Oosten en ook van dr. Jan Hage in de Domkerk te Utrecht.

Klavecimbellessen kreeg hij van de Amsterdamse organist en beiaardier Bernhard Winsemius. Met concoursen won hij in totaal 15 prijzen, waarbij met name zijn interpretatie van oude muziek gewaardeerd werden. Voor het Duyschot-concert van 29 februari heeft hij dan ook werk gekozen van 17e en 18e eeuwse componisten.

Niels-Jan woont in Heerjansdam en is als organist verbonden aan de Evangelisch Lutherse Gemeente te Rotterdam. Hij ziet het orgel als uitermate geschikt instrument voor een brede, gedragen samenzang, maar ook als uniek exponent van cultureel en industrieel erfgoed.

Niels-Jan neemt 29 februari zelf ook instrumenten mee. Twee nieuwgebouwde virginalen (muselaars), kopieën van oude virginalen van Hans Ruckers, een uit 1599 en een uit 1624. Hij zal de toehoorders betrekken bij de keuze welk virginaal zij het mooiste vinden klinken.

Zaterdag 29 februari.
Aanvang: 16.00 uur.
Dorpskerk
Toegang: € 10,-.
Jongeren tot 18 jaar gratis.
Nadere informatie: www.duyschot.nl.
Facebook: Duyschot Concerten.

Wanneer?
29 februari 2020 van 16.00 tot 17.00 uur
Organisator
Duyschot Concerten
Locatie:
Dorpskerk aan het Kerkplein 13
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.