dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Duyschotconcert

Duyschotconcert

29 februari 2020
Van 16:00 uur tot en met 17:00 uur

Vandaag zal organist Niels-Jan van der Hoek afreizen naar de Dorpskerk, om daar een gemengd barokprogramma voor ons te spelen; niet alleen op het Duyschot orgel, maar ook op virginaal. Niels-Jan ontving privé orgellessen van Gert Bierling, Ben van Oosten en ook van dr. Jan Hage in de Domkerk te Utrecht.

Klavecimbellessen kreeg hij van de Amsterdamse organist en beiaardier Bernhard Winsemius. Met concoursen won hij in totaal 15 prijzen, waarbij met name zijn interpretatie van oude muziek gewaardeerd werden. Voor het Duyschot-concert van 29 februari heeft hij dan ook werk gekozen van 17e en 18e eeuwse componisten.

Niels-Jan woont in Heerjansdam en is als organist verbonden aan de Evangelisch Lutherse Gemeente te Rotterdam. Hij ziet het orgel als uitermate geschikt instrument voor een brede, gedragen samenzang, maar ook als uniek exponent van cultureel en industrieel erfgoed.

Niels-Jan neemt 29 februari zelf ook instrumenten mee. Twee nieuwgebouwde virginalen (muselaars), kopieën van oude virginalen van Hans Ruckers, een uit 1599 en een uit 1624. Hij zal de toehoorders betrekken bij de keuze welk virginaal zij het mooiste vinden klinken.

Zaterdag 29 februari.
Aanvang: 16.00 uur.
Dorpskerk
Toegang: € 10,-.
Jongeren tot 18 jaar gratis.
Nadere informatie: www.duyschot.nl.
Facebook: Duyschot Concerten.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Duyschot Concerten

Dorpskerk aan het Kerkplein 13

www.duyschot.nl
Deel dit bericht met je vrienden!