Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert door het Binnenhof Trio'
16nov

Concert door het Binnenhof Trio

Zaterdag 16 november 2019, van 16:00 uur tot 17:00 uur.

Vandaag speelt het Binnenhof Trio (voorheen Trio De Muynck) bij Duyschot
Het Binnenhof Trio bestaat uit violiste Matthea de Muynck, pianiste Mariko Goto en cellist Evan Buttar. Alle drie hebben zij zich aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk. Hierbij is het uitgangspunt dat de muziek wordt uitgevoerd op instrumenten uit de tijd van de componist. Dit heeft een totaal andere klankkleur en articulatie tot gevolg.

In dit concert speelt het Binnenhof Trio een programma rondom Ludwig van Beethoven en zijn tijdgenoot, de componist en pianist Johann Nepomuk Hummel. Hummel genoot in zijn tijd een even grote reputatie als Beethoven, misschien wel groter. Zijn optreden als pianist  was altijd een sensatie: zijn pianospel was virtuoos. Beethovens muziek daarentegen was destijds voor veel mensen nog te modern.

Waarom is de waardering voor deze twee componisten zo veranderd; werd Hummel in zijn tijd overgewaardeerd of wordt hij nu ondergewaardeerd? Hoog tijd dus voor een ontmoeting van deze twee meesters in één programma!

Zaterdag 16 november a.s.
Dorpskerk, Kerkplein 13
Aanvang: 16.00 uur.
Toegang: € 10,-.
Onder de 18 jaar gratis.
Nadere informatie: www.duyschot.nl

Contactinformatie:
Locatie: Dorpskerk, kerkplein 13
Organisator: Stichting Duyschotconcerten
Website:http://duyschot.nl


Deel dit bericht met je vrienden!