maandag 1 juni 2020

Alles over Ambacht

Informatieavond Stedenband

12 november 2019
Van 19:00 uur tot en met 22:30 uur

Je kent het wel als je ons dorp binnenrijdt; het bord dat aangeeft dat je de gemeentegrens passeert. Onder dat bord hangt nog een
bord met daarop “Partnergemeente van Bergen (D)” en misschien vraag je je soms af wat een "partnergemeente" nu juist betekent. Andere vragen zijn wellicht:

- Wat heb ik eraan?
- Waar ligt Bergen?
- Wat gebeurt er in Bergen en wat heeft dat met Ambacht te maken?

Op dinsdagavond 12 november organiseert de gemeente samen met de Stichting Jumelage Hendrik-Ido-Ambacht – Bergen (D) een “vriendschappelijke” informatieavond in de Cascade. Onder andere Dr. Ottfried Franke en de Amsterdamse schrijfster Ariëlla Kornmehl proberen op deze en andere vragen antwoord te geven. Tot slot worden onder de aanwezigen enkele gesigneerde boeken van Kornmehl verloot. Zij is een gevierd schrijfster in zowel Nederland als Duitsland. Meer informatie vind je op haar website: https://www.kornmehl.nl/nl/home 

  • Wist je dat Bergen en Hendrik-Ido-Ambacht al vanaf 2003 partnergemeentes zijn en er sinds die tijd meerdere “sportieve en culturele” vriendschappen zijn ontstaan?
  • Wil je meer weten over Bergen en wat partnergemeente inhoudt?

Reserveer dan dinsdag 12 november in je agenda. Vanaf 19:00 uur ben je welkom in de Cascade en om 19:30 uur starten we. Hoewel de toegang gratis is, is aanmelden wel noodzakelijk. Dat kan tot zaterdagavond 9 november 23:00 uur via het Facebook-evenement. Aanmelden kan ook via een e-mail naar jumelage.hia@gmail.com met daarin je naam en het aantal personen dat naar deze avond komt. Je krijgt dan een mail terug met je toegangskaarten.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Stichting Jumelage Hendrik-Ido-Ambacht – Bergen (D)

Cultureel Centrum Cascade aan de Hoge Kade 50

jumelage.hia@gmail.com www.facebook.com/events/427678767950214/
Deel dit bericht met je vrienden!