dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Petrakerk organiseert open morgen

Petrakerk organiseert open morgen

31 augustus 2019


De Petrakerk is de afgelopen maanden gerenoveerd. Deze kerkelijke gemeente houdt deze zaterdag een open morgen voor alle inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht. Vanaf aanstaande zondag zal deze gemeente weer gebruik maken van De Petrakerk.

De Petrakerk is al ruim 75 jaar een begrip binnen Hendrik-Ido-Ambacht. “Sinds 1936 is onze gemeente te vinden in een gebouw op de huidige locatie aan de Kerkstraat”, vertelt de predikant van deze gemeente. “Het huidige kerkgebouw dateert uit 1973 en is ruim 45 jaar oud. En dat merkten we. We hebben intussen de renovatie bijna klaar. Zo is de dakbedekking vervangen, zijn er zonnepanelen geplaatst en zijn de kozijnen opgeknapt. Binnen in de kerk zijn alle muren gestuct, is er een luchtcirculatiesysteem geïnstalleerd, zijn er nieuwe banken geplaatst en is de consistorie uitgebreid.

Dominee Schot van de Petrakerk nodigt iedereen uit om de gerenoveerde Petrakerk te komen bekijken. 

Open morgen
Aanstaande zaterdag – Deo Volente 31 augustus – houdt de kerk open huis. “Om 09:00 uur zal er een moment van opening zijn voor de eigen gemeenteleden. Vanaf 09:30 uur tot 11:30 uur is iedereen welkom om het gebouw te komen bekijken. Ook mensen die nooit in een kerk komen zijn juist zeer welkom, onze drempel is laag”, vertelt dominee M.H. Schot.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

De Petrakerk

Kerkstraat 10

gergemhia.nl
Deel dit bericht met je vrienden!