zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Lezing: Duizend jaar Europa. Waar gaat dat heen?

Lezing: Duizend jaar Europa. Waar gaat dat heen?

04 april 2019
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Europa bestaat niet. De Europeaan bestaat niet. We leven in een utopie. Of toch niet? De kern van deze lezing vormt de levensgeschiedenis van Europa, vanaf die sombere dag dat in Rome de laatste keizer de laan werd uitgestuurd tot Brexit en het verhaal van de binnen- en buitengrenzen van de Europese Unie; zestien eeuwen vol politieke golven, invasies, oorlogen, kruistochten, culturele hoogtepunten, Renaissance, Barok, bouwkunst en literatuur, godsdiensttwisten, Islam, Christendom, schisma’s en reformaties; van de tijd dat Europa de wereld was naar de tijd dat Europa de wereld beheerste  tot de tijd dat Europa in de wereld aanklopt om gehoord te worden. Wij zijn Europa. Wat nu?

Kosten: € 14,00 p.p. incl. koffie/thee.
Voor meer informatie en opgave, zie de website.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

De Cicero Compagnie

in de vergaderzaal van de Nicolaaskerk, Weteringsingel 48b

www.decicerocompagnie.nl
Deel dit bericht met je vrienden!