maandag 1 maart 2021

Alles over Ambacht

Orgelconcert met Zwijndrechtse organist Jaap de Wit

16 maart 2019
Van 16:00 uur tot en met 17:00 uur

Vandaag speelt de Zwijndrechtse organist Jaap de Wit een zeer gevarieerd orgelconcert in de Dorpskerk. Hij speelt werken van liefst twaalf componisten. Beginnend bij de Fantasia in c, BWV 562 van Johann Sebastian Bach neemt hij het publiek mee naar Praetorius, Telemann, Buxtehude en vele anderen. Jaap de Wit (1969) studeerde orgel en klavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium. In 1992 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus met aantekening improvisatie. Een jaar later werd het hoofdvak klavecimbel afgerond. In 1990 won hij de prijs voor de koraalimprovisatie op het nationaal orgel improvisatie-concours te Bolsward.

Foto: Jaap de Wit

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Duyschot Concerten

Dorpskerk, Kerkplein 13

www.duyschot.nl
Deel dit bericht met je vrienden!