zaterdag 6 maart 2021

Alles over Ambacht

Logeren voor de zorgvrager, hoe regel ik dat?

27 februari 2019
Van 00:00 uur tot en met 11:30 uur

Om mantelzorg goed vol te kunnen houden is het belangrijk om af en toe even vrijaf te nemen van de zorg. Het overdragen van zorg kan alleen als de mantelzorger de zorg op een verantwoorde manier uit handen kan geven. Respijtzorg is de tijdelijke overname van de zorg(en) van een mantelzorger, met het doel de mantelzorger vrijaf te geven. Zo kunnen zij de zorg langer volhouden en zelf nieuwe energie opdoen. Het geeft de mantelzorger even een adempauze.

Je hoort op deze bijeenkomst voor mantelzorgers waarom respijtzorg nodig is, welke vormen er zijn en welke financiëring mogelijk is. Respijtzorg kan aan huis en/of buitenshuis geboden worden door vrijwilligers en/of professionals.

Linda Huizer, respijtconsulent, informeert je over de mogelijkheden. Denk hierbij aan een vrijwilliger in huis, logeren in een logeerhuis, een zorgcentrum of woonvoorziening. Ze geeft tips bij het vinden van gepaste respijtzorg in de eigen omgeving of bij zorgorganisaties. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen van mantelzorgers en het delen van elkaars ervaringen.

Aanmelden is wenselijk en kan door te mailen naar mantelzorg@meeplus.nl of te bellen naar 078 206 32 02.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

MEE

Wielstaete, van Kijfhoekstraat 146

078-2063202

mantelzorg@meeplus.nl meeplus.nl
Deel dit bericht met je vrienden!