dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Duyschot concert

Duyschot concert

29 december 2018
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Psalmbewerkingen centraal bij Vocaal Ensemble Credo
Op 29 december luidt Duyschot Concerten het oude jaar weer uit met een fraai concert. De bekende Dordtse organist Rien Donkersloot komt naar de Dorpskerk om daar samen met Vocaal Ensemble Credo en violiste Alisa van Dijk diverse bewerkingen van de Psalmen uit te voeren.

Eeuwenoude bewerkingen van onder andere Goudimel, Schütz, Bourgeois en Sweelinck worden afgewisseld met het motet Aus tiefer not (Psalm 130) van Mendelssohn en een Cantate over Psalm 103 van de Friese componist Eelke Mobach. Ook klinken enkele hedendaagse arrangementen van de hand van Pieter Dijksman (dirigent van Credo), Margreeth de Jong en de Engels componist Howard Goodall. Rien Donkersloot en Alisa van Dijk zullen ook enkele instrumentale bewerkingen ten gehore brengen.

Foto: Vocaal Ensemble Credo

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Duyschot Concerten

Dorpskerk, Kerkplein 13

www.duyschot.nl
Deel dit bericht met je vrienden!