donderdag 20 januari 2022

Alles over Ambacht

Cascade Filmavond: Dr. Knock

Cascade Filmavond: Dr. Knock

06 juli 2018
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Dr. Knock vertelt het verhaal van een gokker in de jaren 50 die zich voordoet als dokter om zo aan boord van een cruiseschip te komen en zijn schuldeisers te ontvluchten. Door op het schip goed naar mensen te luisteren weet hij zich te ontpoppen als iemand die er verstand van lijkt te hebben. Hij wint het vertrouwen van zijn ‘patiënten’ en dankzij de waardering en warmte die hij van hen terugkrijgt, besluit hij geneeskunde te gaan studeren.

Enkele jaren later vertrekt de voormalige zwendelaar Knock met zijn diploma op zak naar een klein Frans bergdorpje om de praktijk van de oude dorpsdokter over te nemen. Hij staat ervan versteld dat de zuivere berglucht en het verkwikkende klimaat de inwoners in een uitstekende gezondheid houdt. Als meester in de kunst van verleiding en manipulatie verzint hij een list om toch fortuin te maken. De dorpelingen zijn argwanend maar langzaam wint de nieuwe dokter het vertrouwen. Tot zijn voormalige schuldeisers hem op het spoor zijn en hem dreigen te ontmaskeren…

De film duurt 114 minuten en bevat een pauze. Frans gesproken, NL ondertiteld, geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar.

Kaarten kosten Euro 6,- p.p.
Kaarten voor deze film kunt u alleen bestellen via kaartverkoop@stichting-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230, optie 2. Ook kunt u voor aanvang van de film kaartjes kopen aan de kassa. (Bij films berekenen wij geen administratiekosten).

Deel dit bericht met je vrienden!