Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing: Hollandsche Meesters uit de Hermitage'
18jan

Lezing: Hollandsche Meesters uit de Hermitage

Donderdag 18 januari 2018, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

De tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage is uniek in de wereld. Voor het eerst en ongetwijfeld eenmalig wordt een zo'n groot overzicht getoond van de Hollandse meesterwerken uit de collectie van de Hermitage in St.-Petersburg.

Te zien zijn maar liefst 63 werken van 50 Hollandse schilders uit de Gouden Eeuw, waaronder 6 topstukken van Rembrandt. Na hun aankoop door de tsaren in De Republiek zijn de meeste doeken niet meer in Nederland of West-Europa te zien geweest. Voor 7 maanden komen zij weer even thuis. Het publiek staat straks oog in oog met werken, die getuigen van een ware liefde voor de schilders uit de Gouden Eeuw in het Rusland van de tsaren. Zij zetten daarmee een internationale trend in de waardering voor Rembrandt en zijn tijdgenoten.

Een eerste selectie van werken die zullen worden getoond, is inmiddels bekend. Rembrandts Flora (1634) en Jonge vrouw met oorbellen (1656), Govert Flincks Mannenportret (1637), Lot met zijn dochters (ca. 1600) van Joachim van Wtewael, De vrouw en haar dienstmeid (1661–63) van Pieter de Hooch en Jan Steens Trik-trakspel (1667) komen zeker. Binnenkort worden meer werken bekend, ook van Frans Hals, Jacob van Ruisdael, Gerard Dou, Cornelis Cornelisz. van Haarlem en Paulus Potter.

Met meer dan 1.000 werken is de collectie Hollandse Meesters (schilderijen, prenten en tekeningen) van de Hermitage in St Petersburg ’s werelds grootste buiten Nederland.

Deze lezing kost € 18,50 p.p. aanmelden via de website

Contactinformatie:
Locatie: Gerard Alewijnsstraat 18
Organisator: Bloei
Email:info@bloeicursussen.nl
Website:http://www.bloeicursussen.nl


Deel dit bericht met je vrienden!