maandag 1 maart 2021

Alles over Ambacht

Autisme en vriendschap

04 april 2017
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Het aangaan en onderhouden van vriendschappen kan voor jongeren met autisme lastig zijn. Ondanks de behoefte aan vriendschappen, is het soms moeilijk om aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten. Het hebben van goede vriendschappen is natuurlijk prettig voor jongere zelf, maar uit onderzoek blijkt ook het maatschappelijk belang hiervan.

Uitleg en informatie
Vanavond wordt aan dit onderwerp aandacht besteed. Wat is belangrijk om te doen om vriendschappen aan te gaan? Wat betekent dit voor de jongere zelf en wat voor de ouders/begeleiders. Ook wordt er informatie gegeven welke trainingen er zijn om jongeren kennis, inzicht en vaardigheden te leren rondom het aangaan van vriendschappen.

Voor wie
De avond is bedoeld voor jongeren met autisme tussen de 12- 25 jaar  (IQ boven 80) en/of ouders van deze jongeren. Ook medewerkers van het jeugdteam of professionals die deze jongeren begeleiden zijn van harte welkom

Georganiseerd door
Deze avond wordt georganiseerd door het jeugdteam Hendrik Ido Ambacht, Yulius en het Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid organiseren een avond over Autisme en vriendschap.

Kosten
Deze avond is gratis. Wel graag even aanmelden via de website

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht

Hoge Kade 52 (Cascade)

www.autismenetwerkzhz.nl
Deel dit bericht met je vrienden!