zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Lezing: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection

Lezing: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection

03 november 2016
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Lezingen Kunstgeschiedenis
Docent drs. Monique Hanrath heeft kunstgeschiedenis gestudeerd in Leiden met speciale aandacht voor het gebruiksvoorwerp. Sedert 1990 geeft zij met veel plezier lezingen en cursussen, waarin zij een onderwerp uitdiept en dat met de groep bespreekt. Daarnaast leidt ze al jaren gasten rond in het museum Het Catharijneconvent. De tentoonstellingen daar vormen steeds weer een inspiratiebron voor nieuwe lezingen.

Vandaag de lezing: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection
Van 29 september tot en met 8 januari 2017 toont het Mauritshuis zeventiende-eeuwse Hollandse genrestukken uit de Engelse koninklijke verzamelingen. De vermaarde collectie van het Engelse koningshuis, beheerd door Hare Majesteit Koningin Queen Elisabeth II, bevat unieke hoogtepunten uit de oeuvres van bekende schilders als Gerard ter Borch, Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Jan Steen. Absoluut hoogtepunt van de tentoonstelling is ‘De muziekles’ van Johannes Vermeer.

Docent: Mevrouw Hanrath
Wanneer: Donderdag 3 november 2016 van 20.00 - 22.00 uur
Waar: Hoofdlocatie (Kerkzaal)
Kosten: De kosten bedragen € 18,50 p.p.

Inschrijven via de website.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Bloei

Gerard Alewijnsstraat 18

078 - 681 33 55

www.bloeicursussen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!