zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Cabaret Happen naar de Baas

Cabaret Happen naar de Baas

18 september 2016
Van 15:00 uur tot en met 16:00 uur

Cabaretier-evangelist Ruurd Walinga uit Leeuwarden is uitgenodigd voor het feestje in de 10-jarige De Ark. Hij leert het kerkvolk vissen.

Ruurd Walinga doet dan aan de hand van zijn cabaretstuk Happen naar de Baas uit de doeken waarom Jezus zijn toehoorders opriep vissers van mensen te worden. Het is een humoristische zoektocht naar geluk waarin Walinga nu eens geen typetje speelt, zoals in zijn tien andere stukken, maar zichzelf.

De entree is gratis. Dat kan ook, zegt Walinga, omdat hij de meest gevraagde christelijke cabaretier van Nederland is. ,,Ik ben namelijk de goedkoopste.”

In de show zitten verscheidene liedjes die op zijn cd \'Wie ben jij\' staan. In \'Happen naar de Baas\' probeert de cabaretier op allerlei manieren zijn geluk te beproeven. Het gaat onder meer over verlangens. Uiteindelijk ontdekt de cabaretier waarom de hoofdpersoon van \'er loopt een man over het water\' de mensheid vergeleek met vissen. Jezus riep immers zijn volgelingen op om \'vissers van mensen\' te worden. Ruurd Walinga probeert verscheidene mensen aan de haak te slaan. Ook al voelt iedereen zich een visje in het water het is verfrissend om eens boven water gehaald te worden, zal de cabaretier bewijzen.

Walinga speelt in allerlei kerken door het hele land, maar ook op scholen en voor jeugdgroepen, kinderen en ouderen. Ook heeft hij enkele shows die hij buiten de kerkelijke kring opvoert. Zo speelt hij met koren en muziekverenigingen en heeft hij een Friese avondvullende show \'Ut en thús\'.ie meer info op de website.

Deel dit bericht met je vrienden!