dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Concert Country Trail Band met Piet Smit

Concert Country Trail Band met Piet Smit

16 september 2016
Van 19:30 uur tot en met 22:00 uur

Vanavond is er een concert van de Country Trail Band met de bekende Zuid-Afrikaanse gospelzanger Piet Smit.

De muzikale wortels van Piet Smit liggen in de folk- en de countrymuziek van de jaren 70 en dan vooral de rustige liedjes met een akoestische begeleiding. Perfect geschikt voor het warme stemgeluid van Piet Smit. Aanvankelijk speelde hij in cafés en clubs, maar nadat hij in 1989 tot geloof kwam, concentreerde hij zich op gospelmuziek. Met zijn aparte stijl en mooie liedjes werd hij heel populair in zijn land. Daar werd hij de eerste christelijke artiest die van een album zo veel exemplaren verkocht dat hij er een platina plaat voor kreeg. In Nederland draaide de EO zijn muziek en die sloeg aan bij het Nederlandse publiek.

CD cover Twee werelden een hart
Ter gelegenheid van de tour is een gezamenlijke CD uitgebracht van Piet Smit en de Country Trail band met als titel ‘Twee werelden, één hart’. Het is heel gevarieerd album, zowel qua muziek als qua teksten. Sommige nummers zijn geheel Nederlandstalig, andere volledig Afrikaans en een aantal is een mix van Nederlands en Afrikaans, waarin blijkt hoe nauw die twee talen verwant zijn. Piet Smit en Wim Pols schreven ieder verschillende nummers voor het album. Daarnaast staan er een paar bewerkingen op van internationale en Afrikaanse traditionals.

Tijdens de concerten zullen Piet en de band veel nummers van dit nieuwe album brengen aangevuld met enkele oudere bekende liederen van Piet. Piet zal tijdens de concerten ook een sologedeelte doen. Daarin brengt hij vooral werk van een nieuw in Afrika opgenomen album: Liefde is. Beide albums zullen tijdens dit concert verkrijgbaar zijn.

De toegang is gratis, wel is er een collecte.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Maranathakerk

P.C. Hooftsingel 73

countrytrailband.org
Deel dit bericht met je vrienden!