zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Expositie Fantasievogels

Expositie Fantasievogels

01 september 2016
Van donderdag 01 september 2016 tot en met vrijdag 30 september 2016


Nico van Oudheusden toont bijzondere fantasievogels van roestvrij staal
Nico van Oudheusden (1952) heeft zijn hele leven in Ridderkerk gewoond en gewerkt. Hij is zijn werkende leven begonnen in de metaalindustrie en heeft zich tenslotte omgeschoold tot docent metaaltechniek VMBO. Van Oudheusden is nu gepensioneerd en heeft alle tijd om zich aan zijn hobby te wijden: het bedenken en maken van fantasievogels van allerlei soorten bestek.
Fantasievogels

Van Oudheusden maakt fantasievogels van roestvrij staal. Deze hobby is ontstaan na een bezoek aan een kunstcollectief in Delft. Daar zag hij voor het eerst vogels die gemaakt waren van RVS bestek. Dit waren herkenbare vogels, zoals een uil en een arend. De vogels die Nico maakt zijn anders, zij lijken niet op herkenbare, rondvliegende vogels. De opbouw van lichaam en kop is steeds vrijwel gelijk, maar toch ontstaat er elke keer weer een creatie met een andere uitstraling.

Praktische informatie
Datum: 1 september t/m 30 september
Tijd: tijdens openingstijden
Locatie: Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Prijs: gratis

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht

Hoge Kade 52

078 6814569

www.debibliotheekaanzet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!