donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Informatieavond over fijnstof

Informatieavond over fijnstof

16 juni 2015
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

De PvdA Hendrik Ido Ambacht organiseert een informatieavond over fijnstof op dinsdagavond 16 juni 2015 om 20.00 uur in Cascade.
 
De problemen rond fijnstof en mogelijke oplossingen worden van alle kanten belicht. Aan het woord komen Floor van de Velde, wethouder in Hendrik Ido Ambacht, Henk Mirck. regionaal portefeuillehouder milieu, Willem Minderhout, lid van provinciale staten van Zuid-Holland en … uit de Tweede Kamerfractie van de PvdA.

Een belangrijke plaats is ingeruimd voor Bob Ursem, scientific director van de Technische Universiteit Delft. Hij heeft een methode ontwikkeld om fijnstof af te vangen. Bij een kleinschalige toepassing in een parkeergarage is de hoeveelheid fijnstof met twee-derde verminderd.

De methode houdt in dat het fijnstof door middel van draden die onder stroom staan positief wordt geladen. Vervolgens slaat het fijnstof neer op voorwerpen met een negatieve lading, zoals de aarde of een speciaal opgehangen metalen plaat. Op de methode is wereldwijd patent verleend.
 
De PvdA-fractie in Hendrik Ido Ambacht heeft het initiatief genomen voor deze bijeenkomst. Alle gemeenteraadsleden en geïnteresseerden uit de Drechtsteden zijn uitgenodigd.
 
De bijeenkomst van de PvdA over fijnstof is op dinsdagavond 16 juni 2015 om 20.00 uur in cultureel centrum Cascade, Hoge Kade 50, 3341 BE Hendrik-Ido-Ambacht

Info

Organisator:

Adres:

PvdA Ambacht

Gebouw Cascade

Deel dit bericht met je vrienden!