donderdag 20 januari 2022

Alles over Ambacht

Werkplaats bijbelonderzoek

Werkplaats bijbelonderzoek

03 februari 2015
Van dinsdag 03 februari 2015 tot en met dinsdag 03 maart 2015


Op 3 en 17 februari en 3 maart is er de mogelijkheid om samen met Piet van Veldhuizen bijbelonderzoek te gaan doen.

Het is de bedoeling met elkaar te gaan speuren en spitten, zodat je eens meemaakt hoe dat is. Er kunnen maximaal 15 personen meedoen, dus meld je aan als je op de lijst wilt! Je hoeft geen voorkennis te hebben, maar je moet wel nieuwsgierig zijn.

Het zou mooi zijn als een paar mensen goed zijn in zoeken op het internet via hun laptop, als er een paar mensen zijn die in naslagwerken kunnen bladeren, er moeten zoeklijsten gemaakt, er moet gepiekerd worden: iemand die goed voor zich uit kan staren is ook welkom. En o ja, ook een of twee mensen die vooral in beelden of plaatjes denken.

Piet van Veldhuizen zorgt voor stapels boeken en papier en voor het onderwerp. De onderzoeksvraag luidt: waarom vermeldt de evangelist Marcus in het verhaal over de wonderbare spijziging (in hoofdstuk 6) dat de mensen gingen zitten “in groepen van vijftig en honderd”? Hebben die getallen een betekenis vanuit het Oude Testament? En wat valt er nog meer uit te zoeken bij dat korte verhaal?

Aanmelden via email.

Deel dit bericht met je vrienden!